fredag 14 januari 2011

Filé i form

Ett recept jag fått av svärmor. Dock lite ändrad efter min smak. =)


Filé i form

1st fläskfilé i bra storlek
2st gul lök
1 burk skivade champinjoner. Eller färska om så önskas.
2 burkar vit sparris (Spara spadet)
1 stor burk majs
5dl grädde
1 burk Findus redd sparrissoppa eller campbells sparrissoppa + vatten.
1dl Heinz Chilisås
2-3 vitlöksklyftor
Salt och peppar

1. Förbered med att hälla sparrisen i sil och spara spadet. Gör detsamma med svampen men behöver inte spara spadet.
2. Putsa fläskfilén och skär i cm-tjocka skivor. Slå ut varje skiva lite lätt mellan händerna eller använd kökshammare. Salta och peppra.
3. Stek filén i panna tills de fått fin färg. Lägg på fat så länge.
4. Hacka löken och fräs i panna tills den blir mjuk. Häll i svampen och låt steka ett tag till.
5. Skär sparrisen i bitar och lägg i botten på en ugnssäker form. Strö lökblandningen över. 
6. Lägg ut filén i formen och strö majsen över.
7. Blanda grädden, soppan och chilisåsen i en skål. Krydda med pressad vitlök, salt och peppar.
8. Häll såsen över blandningen i ugnsformen och ställ i ugnen på ca 200grader tills den fått färg på ytan. Ca 30-40 min kanske.

Serveras med kokt ris och gärna lite grönsaker till.

Låt det smaka!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar