torsdag 17 februari 2011

Vart gör man av citronen??


Ja, nu har jag bakat saker flera gånger och bara behövt skalet från citronen... Tyvärr har det många gånger också blivit liggandes i kylen allt för många gånger. Känns verkligen värt pengarna att köpa någonting bara för skalet.
Men... Här om dagen slog jag faktiskt till och gjorde lite iskall lemonad av det som vart kvar efter rivningen...

Citronlemonad

1st citron (I detta fall allt gult på skal borta, absolut inget måste)
1,5 dl socker (Hade 2dl men tyckte det vart för sött, testa er fram)
ca 1,5 liter vatten beroende på hur koncentrerat du vill att det ska smaka.

Skär citronen i mindre bitar. Lägg i mixer/blender tillsammans med socker och några dl vatten. Mixa tills helt slät, eller så gott som.
Sila genom en tät sil eller ren linneduk/kökshandduk. 
Späd med resten av vattnet och smaka av med ev mer socker. 
Servera med mycket is och ev några blad färsk mynta...

Mmm... VÄLDIGT svalkande på sommaren kan jag lova. ;)

Tipsa gärna på vad DU gör med din överblivna citron...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar