onsdag 22 december 2010

Vanlig ischoklad och några med russin...

Ett måste till julgodiset förutom knäcken brukar väl ändå vara ischoklad?
Men jag har en liten kärlek till frukt tillsammans med choklad.
Så för mig är russin i chokladen ett måste. ;)

Ischoklad med och utan russin. Ca 100st

300g mörk blockchoklad
250g Cocosfett

1. Smält allt i vattenbad.
2. Ställ ut formar. Och lägg ev. i några russin i den tomma formen.
3. Fördela chokladsmeten i formarna och låt stelna.
4. Förvaras i tät burk/påse i kylen.

TIPS!! Låt gärna smeten svalna så pass mycket att du inte bränner dig. Då kan du enkelt använda en engångsspits eller en fryspåse. Fyll upp och klipp ett litet hål. Släpp och knip med fingrarna för att strypa flödet. Jättesmart och går smidigt.
Men tänk som sagt på att låta det svalna. Smeten kan kännas varmare när den får rinna mellan fingrarna också.

Lycka till!!




1 kommentar:

  1. du bör kolla in min blogg
    överraskning till dig där
    god jul

    frokenkok@hotmail.se

    SvaraRadera