Här kommer ännu en ny favorit här hemma. Första gången var den jättegod. Men nu andra gången när man själv ändrat lite i receptet så... Mmmm!
Helt klart en rätt som kommer lagas många gånger igen här.
Krämig fläskfilé med smak av kantarell och timjan
ca 400-500g fläskfilé
1 burk konserverade kantareller (Ca 125g svamp)
2 klyftor vitlök (Går bra utan)
5dl Cream fraiche
10 st körsbärstomater
2msk kantarellfond
Färsk timjan efter smak. I detta, ca 1/3 dl grovhackad
Salt och svartpeppar
Smör/olja till stekning
Putsa och skär filén till tunnare skivor, kanske 0,5cm tjocka. Salta och peppra efter smak och bryn sedan i smör/olja tillsammans med svampen tills köttet fått fin färg.
Riv/pressa över vitlöken och häll i Cream fraichen och kantarellfonden.
Låt puttra några minuter.
Dela tomaterna på mitten och låt koka med några minuter.
Smaka av och krydda ev. mer.
Innan servering, hacka och rör ner färsk timjan.
Peppriga potatisklyftor
Fast potatis
Olja som tål högre temp. Alltså inte olivolja.
Salt och grovmalen svartpeppar
Skala och skär potatisen till önskad form och storlek.
Förkoka i lättsaltat vatten i ca 5 min.
Häll av vattnet och lägg sedan potatisen på bakplåt med bakplåtspapper.
Häll på rikligt med olja.
Salta och peppra.
Grädda mitt i ugnen på ca 200-225grader till önskad färg.
Kan varmt rekommendera denna rätt. Verkligen supergod!