lördag 26 februari 2011

Hallå, någon dääär??

Jadå, jag har inte försvunnit. Just den senaste veckan har vart mycket tankar med nya jobbet... Inte så mycket bakande med andra ord.
Men nu har jag kommit igång lite smått igen.
Började här om dagen då jag bakade semlor och idag vart det testlagning av (för mig) nytt matrecept. Alltid spännande. =)

Men då jag precis kommit hem från jobbet så känner jag inte riktigt för att bråka med kamerasladdar och bildprogram. Ger mig på det imorgon.

Men trevligt är ju att man tydligen är saknad av sina små följare som faktiskt undrar vart mina inlägg tagit vägen...

Luuugn! Jag kommer tillbaka! =)

Natti-natti...



lördag 19 februari 2011

Trevligt, trevligt...

Snart har ännu en vecka gått och lite mer bakning och matlagning har jag hunnit med. Men inte är det slut på det än...
Idag har både jag och gubben suttit och skrivit ut en hel hög med recept som ska testas. Mest mat, men det är ju sånt som ändå måste lagas. ;)

Verkar som om många gör dessa små Macrones eller hur de nu stavas... Och så verkar det vara Cakepops eller Popcakes, vilket man nu vill säga.
Har ännu inte vågat mig på dessa... Eller snarare, det har inte blitt av.
Men ska väl se om jag inte kan få låna till mig grannens mandelkvarn nu i veckan så ska jag ge mig på iaf Macrones. =)
Cakepops'en får vänta till en annan dag.

Hur som haver... Det jag egentligen ville ha sagt med detta inlägg vad att jag noterat något trevligt. Läsantalet per dag ökar stadigt.
Synd bara att jag inte vet så mycket om vilka som läser. ;)
Vet bara att det är väldigt mycket positiv respons från vänner och bekanta när man stöter på dom ute... "Åh, jag brukar läsa din blogg" Brukar de säga... Trevligt, trevligt! =)

Imorgon bär det av på premiärturen på nya jobbet... Späääänande kan jag säga. Lite nervös dock! Hålla tummarna att produkterna får rätt presentation iaf.
Näe, får nog lov att peta ihop några små fusklappar med iaf "Bra att veta" om produkterna...
Aja... Men övning ger färdighet. Men... Kanske inte det man sitter och läser om när sina äldre barn är med?? ;)

Näe, åter till filmen med gubben... =)

Natti, natti!!



fredag 18 februari 2011

Mindre lyckade bakelser...


Ja, man kan då inte alla gånger lyckas. Men detta var vad det blev av de små sockerkakorna här om dagen. Vekligen, verkligen inte nöjd med dessa. Nog för att det var supergott med vanlig marsipan på bakelsen.
Men fy bubblan vad jag inte gillar att arbeta med det. Det gick sönder i ett... Inte alls smidigt och BARA spricker.
Så jag försökte några gånger att få till det... Men tyvärr la tålamodet av och detta var vad de slutade som.
Tur att de vart väldigt goda. =)

*Botten är gjort på recept för citronmuffins
*Fylld med **Fluff** med smak av skummbanan, violgrodor och kolabönor.
*Fodrad med vispgrädde
*Täckt och dekorerad med färgad marsipan

Fluff - Som tårtfyllning eller som superenkel frosting till Cupcakes


Superenkel fyllning till dina tårtor eller varför inte spritsa lite tjusigt över dina muffins/cupcakes??

Fluff

3dl vispgrädde
100-150g valfritt godis
(Som alltid, lite på känsla här hemma).

Värm på grädden i kastrull, den får absolut inte koka. Häll i godiset som du hackat/klippt till mindre bitar. Rör på riktigt svag värme tills allt godis löst sig.
Häll över i en skål och låt stå i kyl under natten eller minst ca 6 timmar.

Vispa och använd till önskat ändamål...

torsdag 17 februari 2011

Busenkel korvgryta


Detta är ett utav mina enkla recept som också används flitigt här hemma. Kanske för att Nea är galen i korv och gubben är förtjust i svartpeppar?? Hur som haver... Testa gärna. Verkligen busenkelt!

Sandras korvgryta

Ca 500 g Falukorv
1 st gul lök
1 burk krossad tomat
1 tärning grönsaksbuljong 
1/2-1dl Heinz chilisås
salt och svartpeppar (grovmalen)
Ca 1-1,5 liter vatten
(Ev. någon form av redning. Jag reder inte då jag föredrar den lösa såsen).

Hacka och fräs lök i en panna tills den blir mjuk. Häll över i en större kastrull/gryta.
Skär sedan korven till lagom stora bitar, fräs sedan till den fått fin färg. Blanda sedan tillsammans med övriga ingredienser i grytan/kastrullen.
Låt koka kanske en 30 min. Men kan koka längre för att verkligen koka in tomatsmaken i korven och så att löken näst intill kokar sönder.
Smaka av med ev. mer salt, peppar och chilisås. Gott att ha i är även Santa Maria's chili-grillkrydda.
Red ev. av tills såsen når önskad tjocklek.

Jag brukar servera med ris. Men passar även till kokt potatis. Funkar även att göra det som en korvsoppa, då kan man koka ner mindre potatisbitar direkt i grytan.






Vart gör man av citronen??


Ja, nu har jag bakat saker flera gånger och bara behövt skalet från citronen... Tyvärr har det många gånger också blivit liggandes i kylen allt för många gånger. Känns verkligen värt pengarna att köpa någonting bara för skalet.
Men... Här om dagen slog jag faktiskt till och gjorde lite iskall lemonad av det som vart kvar efter rivningen...

Citronlemonad

1st citron (I detta fall allt gult på skal borta, absolut inget måste)
1,5 dl socker (Hade 2dl men tyckte det vart för sött, testa er fram)
ca 1,5 liter vatten beroende på hur koncentrerat du vill att det ska smaka.

Skär citronen i mindre bitar. Lägg i mixer/blender tillsammans med socker och några dl vatten. Mixa tills helt slät, eller så gott som.
Sila genom en tät sil eller ren linneduk/kökshandduk. 
Späd med resten av vattnet och smaka av med ev mer socker. 
Servera med mycket is och ev några blad färsk mynta...

Mmm... VÄLDIGT svalkande på sommaren kan jag lova. ;)

Tipsa gärna på vad DU gör med din överblivna citron...

tisdag 15 februari 2011

Tävling 15/2


Jag är med och tävlar om fina prylar från CoolStuff. Tävlingen hittar du här i Gunillas Blogg

Tävling 21/2


Jag tävlar om formar från Kalasform hos Britta Bloggar
Tävla här du också! Tävlingen pågår tom mån 21/2!

Vad ska bli av detta tro??


Ja, det får ni allt se en annan dag... =)

Tacopaj

Här har vi en paj som är byggd på ett recept från min syster... Kort och gott...
*Pajdeg
*Tacokryddad köttfärs
*Cream Fraiche paprika/chili
*Färska tomater
*Rikligt med ost

Serveras enkelt med samma tillbehör du har till vanlig tacos... 
Här hemma: Enkel salladsblandning på paprika, gurka, gul lök och tomat. 
Tillbehör: Nachos av valfri smak, tacosås och ev lite gräddfil.

Äppelpaj


Då jag glömde ta fram kameran här om dagen när jag gjorde paj. Så vart det ännu en paj igår. Denna gången vart den faktiskt snäppet godare om jag får säga mitt...
Brukar annars bara göra "vanlig" smulpaj. Men detta är då en paj jag kommer göra om då jag älskar varm och tillagad frukt.

måndag 14 februari 2011

Åhh... Jag måste bara få "risa" något...


Ja, och det jag tänker "risa" är just ris. Och som ni ser på bilden här ovan "Uncle Ben's snabbris". Absolut inget fel på smaken... Smakade som ris.
Men det hela började när jag öppnade kartongen. "VAD är det här?!" - Tänkte jag. Risen som låg i kartongen såg verkligen ut som "Rice crispies". Smakade några stycken direkt ur kartongen... Ris brukar ju vara stenhårt. Men detta skulle man lätt kunnat hälla på filmjölken som frukostflingor.
Hur som haver... Inte så nöjd... Men det ända ris jag har hemma som INTE var "Jasmineris". Testlagar och det slutar bara som en enda gröt... Det åkte i diskho'n direkt kan jag ju säga. =(

Nu får gubben min ursäkta... Men tror jag efter detta ska köpa mitt ris själv. ;)

Har bakat idag... Och ska troligen baka lite till när flickorna somnat. Så jag återkommer lite senare, ev imorgon med bilder och uppdatering. =)

söndag 13 februari 2011

Det kliar i fingrarna...

Jag är grymt sugen på att baka... Igår vart var vi iväg på fika hos svärfar, så då fick jag iaf "ursäkten" att baka lite. Testade en variant av äppelpaj som jag aldrig tidigare gjort. Den vart faktiskt riktigt god... Men... Hann ju inte ta bild på den... Så får väl "lov" att göra om den någon dag, bara så jag kan ta bilden. Hihi!


lördag 12 februari 2011

Här firar vi inte alla-hjärtans-dag...

Nope, här hemma firas den dagen inte.. Eller iaf inte i den utsträckningen att vi är extra kärleksfulla just denna dag. Och så stödjer vi inte ännu en ursäkt för butikerna att tjäna pengar... Jamena, ta en sketen ros... En VANLIG ros... Självaste 14e feb så kostar den massor för att dagen efter näst intill vara på rea för att alla inte gick åt... Eller alla dekorationer som också reas ut sen?? 
Eller som jag som inte har en sambo som överöser mig med blommor... Skulle jag bli uppvaktad den 14e så skulle jag tolka det helt som om han bara gör det just för att "datumet" säger så... Näe, SUPRICE är mer min grej...

Hur som haver... Jag personligen undviker att fira. MEN... Kommer använda dagen som ursäkt för att få baka något i temat "Hjärtan" eller nått liknande... 
Men för mig är inte det att fira. =)

Någon mer som ska bara nått skoj?? Tips?? =)


Näe, fira ni om ni vill. Jag tycker inte någon är konstig för det. Och ingen behöver för mig förklara eller ursäkta.


Köpa böcker

fredag 11 februari 2011

1000 besökare...

Det är nu KNAPPT 2 månader sen jag startade upp denna blogg. Redan nu har jag passerat 1000 besökare... Trodde jag då inte när jag startade.

Så... Vi knatar vidare mot fler godsaker kanske mer nya saker?? 

torsdag 10 februari 2011

Helt klart nöjd..

För er som inte läste morgonens inlägg så kan jag berätta att jag idag testade att handla matvaror över nätet från Ica Ekängen här i stan... Har ju sagt länge att jag iaf ska testa...

Så... Hur nöjd vart jag då?? Kan ju säga att jag kommer göra om det många gånger. Så väldigt skönt att slippa "slösa" timmar med springa i butik, hitta, packa och betala. Nu klickar du i vad du vill ha och hur mycket... Sen kommer de dagen efter hem och inburet. =) Den lilla servicen för "ynka" 129kr (Ja, plus matkostnaden såklart). Men för mig är inte det en jättesumma för vad jag slipper...
Så i slutändan är de jag som tjänar på det... För jag handlar mindre... ;)

Testa ni också! Ja, gäller väl bara Eskilstuna-bor skulle jag gissa. 

Tävling

Japp, jag har funderat på detta länge nu. Så idag ska jag dra igång en egen liten tävling.
Tänker efter avslutad tävling dra TRE stycken som alla får en varsin äggklocka... Eller ett rättare namn på just denna är nog "pastatimer".

Följ instruktionerna nedan:


Gör så här:

För en lott:
Kopiera bild och texten där du länkar till tävlingen "Jag är med och tävlar hos SmUlander om en pastatimer från Barilla." 
Posta sen länken till din sida i en kommentar.

För två lotter:
Maila mig ditt bästa tips på "vardagslyx". Alltså, du behöver inget laga eller fota. Bara tipsa med recept om hur DU gör för att lyxa till vardagsmaten. (ulander.sandra@gmail.com)

Till sist. Alla som vill vara med och tävlar måste skriva att de är med i en kommentar till detta inlägg. Gärna med iaf mailuppgifter så jag lätt hittar er vid ev vinst.. =)


Lycka till!
Tävlingen pågår fram t.o.m 25/2-11.



onsdag 9 februari 2011

Testar...


Jag har sagt många gånger att jag ska testa just detta. Och är det inte ett bättre tillfälle nu när bilen är trasig?? Så igår vart premiärturen på Ica Ekängens nätbutik. Lite skönt var det allt att vara lat, bara knappa in. Så kanske jag gör om det fler gånger?? Inte riktigt så förtjust i att storhandla... Men på detta vis kan jag nog stå ut. ;)

Återstår att se hur leveransen ser ut. Om de kommer i tid eller glömmer nått dvs.


Ätbart eller är det dotter som lekt med leklera??


Svaret är såklart att det är JAG som lekt lite i köket. Dock inte med leklera... Utan lekt med nya kakspritsen, pastafärgerna och vanlig, smaksatt mördeg. =)
Var lite, eller snarare väldigt besviken här om dagen då jag skulle skala en clementin?? till dottern. Hur jag än gjorde så gick det bara inte. Det är ju inte meningen att allt fruktkött ska följa med... Hur som haver. Tänkte kasta dom men kom på att man kanske kunde pressa dom till att göra glass? 
Men kom aldrig så långt... Var rivet clementinskal i kakdegen istället. Riktigt gott faktiskt.

Ja, jag vet att de ser liiite läskiga ut. Färgerna vart lite för mörka. Men då vet jag det till nästa gång... Använd mer ljusa färger! ;)

**Clementin med frågetecken då jag har svårt att skilja alla de små från varandra. Ja, jag vet vad en apelsin, citron och lime är. Hihi!

tisdag 8 februari 2011

Stolt ägare av...

Detta är otroligt fånigt. Men en utav mina käraste köksprylar som jag är väldigt stolt över är just mitt våffeljärn. 
Ett gammalt, klassiskt i gjutjärn. Riktigt tungt, tar tid att värma, bökigt att göra rent. Men vet ni vad... Skulle aldrig någonsin byta ut det mot något annat! Godare än godast och så jäkla snygg! =D

Så kom ihåg nu att slänga ihop några våfflor nästa månad. 25 mars om jag inte minns fel??


Wow! Pepp är ju var det är...

Vad glad jag blir för all god respons för nya designen. Vill fortfarande hålla det ganska enkelt. Men ändå på MITT vis. ;) Tack, tack iaf! Det är ju peppande när man får höra att det man gör uppskattas av intresserad.

Idag har det ännu inte hänt så mycket. Men har än så länge hunnit iväg till Lidl med grannen, Sara. Brukar av någon anledning inte handla där. Har väl helt enkelt inte vägarna förbi skulle jag tro.
Iaf, hon ville och jag hänger på. Om jag inte hittar nått, så alltid en liten ursäkt för promenad.

Egentligen har jag köpstop just nu. Men var tvungen att köpa någonting när de ändå hade hyfsade priser på sånt jag saknar.

Kom hem med detta: 


1 st kak"pistol"
1 st plåt för att göra mini-sockerkakor

Så som vanligt... Tips, och åter tips mottages gärna i alla former på användning av de nya prylarna. =)

måndag 7 februari 2011

Smidigt med de små knölarna...


Idag var en sån där dag då man inte hade någon lust att laga någon mat. Eller snarare, allt fattades för det man var sugen på.
Så jag roade mig med något som egentligen är ganska kul. Leta genom skåpen och helt enkelt hitta på något. Fast måste erkänna att det blir bara av när inte gubben är hemma. Han brukar vara lite tveksam till att testa sånt som bara är ihopplockat.

Idag hittade jag...
*Potatis
*Pulversås (Kantarell)
*Ost-Schnitzel

Var lite tveksam till såsen. Men funka. ;)

För några dagar sen testade jag att förkoka egna potatisstavar för att sen göra strips av dessa. Verkligen kalasgott. Här hemma blir det inga mer köpta strips kan jag ju säga. ;)
Har testat tidigare det här med potatis i ugn... Men tycker det är svårt att få dom ordentligt klara. Sen brukar det alltid ta sån tid.
Att förkoka dom några minuter gjorde verkligen skillnad. 

Recept
Ett gäng potatisar
Salt & ev krydda efter smak
Olja

Skala och skär potatis i stavar. Förkoka i lättsaltat vatten ca 5-10 min.
Häll av vattnet och lägg ut på plåt och bakplåtspapper.
Ringla lite olja över potatisen.
"Grädda" på ca 250 grader i övre delen av ugnen tills potatisen fått önskad färg och krispighet.
Smaka av med salt och ev önskad krydda

Havrebollar


Bättre sent än aldrig?? Jo, för ett tag sen fick jag ett tips eller förfrågan att jag skulle testa att göra just Havrebollar. Har faktiskt aldrig någonsin gjort sådanna... Bara Chokladbollar.
Inte lika mycket chokladsmak som Chokladbollar. Men antar att det inte ska smaka mycket choklad om dom. Iaf, riktigt goda och kommer garanterat hitta sin väg in till mitt fikafat oftare.

Recept

200g margarin 

6dl havregryn 
1 3/4 dl strösocker 
1/2dl kokos 
1/2msk vaniljsocker 
3msk oboy 
3/4dl mjölk 

Blanda alla de torra ingredienser.
 Ha i mjölken och rumstempererat margarin och blanda ihop allt till jämn "smet".
 Gör bollar och rulla i kokos eller vad du känner för.


Ny design... Igen... ;)

Ja, nu är jag igång igen... Har lite svårt att komma till ro med hur jag vill att min blogg ska se ut. Tittar runt på hur andra har sina bloggar... Men fortfarande idétorka.
Vart nu till sist lite förändring med en personlig header. =)

Annars står det lite smått still i bakandet... Har vart en aning trött den senaste tiden. Sovit riktigt illa eller knappt alls om nätterna. Hoppas de ger sig snart. Inte så roligt för småbarnen att mamma inte riktigt orkar.


onsdag 2 februari 2011

Bli en Buzzador!

Hej!

Jag har registrerat mig som buzzador på www.buzzador.com och föreslår att du också gör det!

Som buzzador får du utan kostnad testa nya produkter och tjänster.

Hur länge det dröjer innan du kommer med i din första kampanj kan variera från någon vecka till månader beroende på hur väl du passar in i de kommande kampanjerna.

När det finns möjlighet att komma med i en kampanj så får du besked om det via mail.

Följ den här länken så det framgår att det är jag som har bjudit in dig (mitt användarnamn som buzzador är Smu85):
https://www.buzzador.com/buzzador/index.php?file=u-regstep1&lang=SE&refstr=Smu85

Om du vill veta mer innan du bestämmer dig kan du följa den här länken:
http://www.buzzador.com?refstr=Smu85&lang=SE

Hälsningar,
Sandra//Smu85

tisdag 1 februari 2011

Hemmagjort Rocky-Road glass


Ett väldigt lyckat test om jag får säga mitt. Mycket godare än närmaste köpvariant: "Texas pecan".
Gjord med grädde, mjölk, vaniljstång, äggulor, socker, salta jordnötter och mini-marshmallows. "Ripplad" men lite *dulce de leche.
Blandad i liten hemma-glassmaskin.
Den var dock inte så smaskens när den var direkt från blandaren då det upplevdes mer som mjukglass blandad med för mycket kolasås.
Men nu, 2 dagar sen jag gjorde den så är den smaskens. Tror den behöver stå och verkligen frysa till sig även fast man använt glassmaskinen.


*En oöppnad burk med kondenserad mjölk som man kokat i 2-3timmar. Blir som kolasås... SMASKENS!

Modellering



Försöken för bättre resultat i modellering i ätbara massa fortsätter. Även denna gång med MMF.
Ganska så nöjd med det som ska föreställa rosor, de andra var bara några enkla blommor jag sprang förbi på nätet. Det stod att det skulle vara rosor... Men jag undrar jag. Har då aldrig sett rosor som ser ut sådär.


Posted by Picasa